Természet

A kontinenstõl a La Manche (English Channel) tengerszoros választja el. Szárazföldi határa egyedül a két Írország között van. Két nagy és több mint ezer apró tagból álló szigetcsoportból áll. Felszínûket erõsen lekopott röghegységek és lepusztulással keletkezett medencék alkotják.

Hegységei nem magasak, fennsík jellegûek.Legismertebb folyója a Temze. Tavakban gazdag. A tavak közül a skót tavak híresek, különösen a rejtélyes Lohc Ness, a benne élõ feltétezett szörnnyel, és a Loch Lomond.

Éghajlata jellegzetesen óceáni, enyhe téllel, hûvös nyárral. Idõjárását a Golf-áramlat befolyásolja. A folyók nem fagynak be télen. Több a csapadék és hûvösebb a hõmérséklet, mint a kontinensen.

Növényvilág

A fensíkot láp, Északon fenyõ és nyír, Délen fõleg bükk- és kõriserdõk találhatók. Az erdõket a XI. századtól irtották, A kiirtott erdõket a mindig zöldellõ rétek váltották fel. A párás idõjárásnak köszönhetõen a kert-, park-kultúrája évszázados hagyománykkal bír.

Állatvilág

Világszerte híres ló- és kutyatenyésztése a sportot és a szórakozsást szolgálja. Skócia juhtenyésztés az elsõdleges. So k kutyafajta származik errõl a vidékrõl:, például a skót juhász, az ír szetter, az angol terrier.

Nemzeti parkok, kertek

Kinek zöldebb a füve? Ezt a kérdést évenként felteszik, és a minõséget garantáló zászló odaítélésére minden olyan zöldterület jelentkezhet, ami belefér a “nyilvános park” kategóriába, függetlenül attól, hogy Viktória-kori elegáns park, városközpontban található pihenõpark vagy tájvédelmi körzetben található terület. A verseny honlapja

Néhány nemzeti park: Sherwood- Robin Hood erdeje, Freshfield Park – mókusparadicsom, Kew Gardens – az angol botanika õshona, a londoni Hyde Park., A walesi Gower Pensicula 1956-ban az elsõ brit természetvédelmi terület volt, vagy északon a csodálas Snowdonia Nemzeti Park.

 

 

 

 

 
Admin
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu