Néphagyományok

Tölgyünnep (Oak and Apple Day) május 29. a feudális fakorlátosból ered. Az „Erdõ Charta” határizta meg, honnan, mennyit és milyen célbõl lehet fát szerezni. A falusiak templomi ceremónia keretében emlékeztek erre. Késõbb átalakult, mivel a Worchester-i csatában II. György egy tölgyfa mögé rejtõzve menekült meg, ezért ezen a napon 18. századi viseletbe öltözött veteránok tölgyfalevéllel ruhájukon a kirányi család elé járulnak.

Júniusban az ünnepek jelentõs része a lóversenyekhez kapcsolódik. A leglátványosabb az epsoni derby, ahol az angol hölgyek és urak hagyományhoz illõ viseletben jelennek meg. A ma is rendkivülnek számító versenyen való megjelenés mai eseményszámba menõ, a jelenlétet a királyi család sem mulasztja el.

A londoni seriff beiktatásának napja szeptember 28. Ezzel a ceremóniával veszi kezdetét az õszi fesztiválok sorozata. A középkor óta rendszeren megtartott ünnepségen a korabeli ruhákat viselõ választási menet a Városházára megy, ahol tisztsége ideja alatt – egy évig – viselhetõ súlyos aranyláncot kap. Ezen a napon választják meg a város idõs emberét.

Gyöngyház király-, és királynõ-választás (Pearly King and Queens Festival) október elsõ vasárnapja az egyik legérdekesebb õszi ünnep. A hajdani vidám, vásári mulatságokkal van összefüggésben.A londoni piaci kofák választottak maguk közül királyt királynõt. A magyar pünkösdi királysághoz hasonlítható.

A brit Karácsony december elején kezdõdik. Ki-ki szétküldi barátainak, ismerõseinek üdvözlõkártyáját. A kapott kártyákat a szoba falára teszik és Vízkeresztig õrzik. A házakat, lakásokat piros-zöld színekbe öltöztetik A fenyõfát a család együtt díszíti, 24-én, este kinemmek az utcára karácsonyi dalokat énekelni. Lefekvés elõtt az ágyra nagy zokni-csizmát tesznek, és izgalommal várják, mi lesz benne reggel. A Karácsonyi hagyományos vacsora a gesztenyével töltött pulyka és a híres puding.. A kekszes dobozt óvatosan kell kinyitni, mert petárda pukkan.

Hogmanay december 29. Edinburghban – Skóciában óriási, 3 napos utcabállal búcsúztatják az évet. Különösen népszerû az edinburghi, ahová 100-120 ezer ember vonul ki 3 napon át.

 

 

 

 

 
Admin
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu