Jogosítvány, rendszám

EU-csatlakozásunk után - a szakhivatalok közötti együttmuködés beindulásával - a magyar gépjármuvezetoi jogosítvány érvényességi idejének lejártáig, vagy az egyesült királyságbeli tartózkodási engedély megszerzésétol számított 3 évig használható.

Ha valaki helyi jogosítványra szeretné cserélni magyar jogosítványát (ez a büntetések esetén jelent némi elonyt, hisz a büntetopont-rendszer alkalmazhatóvá válik és az ügy nem kerül automatikusan bíróságra), a helyi brit postahivatalban vásárolható D1 jelu kérvény-nyomtatvány és a D750 jelu jogosítványkéro csomag beszerzése és kitöltése után ezeket a magyar jogosítvánnyal és a nyomtatványban felsorolt egyéb mellékletekkel együtt az illetékes brit intézmény, a DVLA címére kell megküldeni. A jogosítványcsere illetéke 2004. március 1-tol 38 font.

A brit jogosítvány egyesült királyságbeli lakcím igazolására is szolgálhat (ami pl. bankszámla-nyitás esetén).

Magyar rendszámú gépjármu használata. Amennyiben a külföldi rendszámú gépjármuvet egyesült királyságbeli lakos hozza be, azt azonnal nyilvántartásba kell vetetnie, s rá helyi rendszámot kérnie. Ha a külföldi rendszámú gépjármuvet külföldi hozza be, azt 6-12 hónap után kell brit nyilvántartásba vetetnie. Az Egyesült Királyságban tanuló vagy munkavállaló külföldiek által magukkal hozott gépjármuvek esetében a követendo eljárás a vámhatóságok által a beléptetéskor adott státusztól függ. Egy 3 éves kurzusra tanulni ideérkezo diák 3 évig is megtarthatja és használhatja külföldi rendszámát. Amennyiben a rendorség megállítja a külföldi rendszámmal közlekedo gépjármuvet, a jármu vezetoje köteles 7 napon belül igazolni a jogszeru használatot.

Közlekedési szabálysértés, buncselekmény, baleset esetén az intézkedo rendor az eset súlyosságától függoen azonosítás végett rövid idore elkérheti a külföldi gépjármuvezeto jogosítványát. Alkoholos, vagy kábítószeres befolyásoltság gyanúja esetén a jármu vezetojét eloállíthatják, laboratóriumi vizsgálatot végezhetnek. Bevonni a jogosítványt az Egyesült Királyságban csak bírói ítélet alapján lehet.

Úgynevezett "nemzetközi jogosítvány" otthoni kiváltása azért célszeru, mert az angol nyelvu is. Tapasztalataink szerint egyes autókölcsönzo cégek csak angol nyelvu (tehát számukra is értheto) jogosítvánnyal rendelkezoket szolgálnak ki.

 

 

 

 

 
Admin
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu