Utazás Angliába

 

Április 8-án reggel már hamar fel voltam, mert eljött a nagy nap: indulunk Angliába!

Bepakoltam a maradék holmit a táskába és megnéztem minden bent van-e. Nem mondhatom, hogy kis batyuval indultunk a Ságvári elé, mert a ruhákon és az ételeken kívül magunkkal kellett vinnünk hősugárzót és még sok mást. Az iskola előtt sok-sok ember állt már, gyerekek és felnőttek egyaránt. Mikor a busz megérkezett, elkezdtünk pakolni, bár a táskák nagyon sok helyet foglaltak el, úgyhogy volt, ami lentre be se fért, hanem magunkkal kellett felvinni az ülésekhez. Körülbelül egy óra múlva el is indultunk és senki sem szomorkodott, hogy itt kell hagynia a szüleit, inkább izgult, hogy mi fog történni az előttünk álló egy hétben. Miskolcot elhagyva az idegenvezető, Tamás, ismertette a programot. Elmondta, hogy huszonnégy órán belül odaérünk Amszterdamba és csak négyóránként fogunk megállni. Első megállónk Gödöllőn volt, majd Hegyeshalomnál pihentünk kicsit. Ausztriában, ha jól emlékszem, csak kétszer álltunk meg és már el is jött az este, na meg a német határ. Mivel az országból nem sokat láttunk – mert sötét volt – ezért filmeket néztünk. Aludni nagyon kevesen tudtak, én is csak három órát pihentem. Reggel hét óra körül értük el a holland határt és mondták, hogy tizenegyre fogunk Amszterdamba érni. A városban először buszos városnézés volt, majd a „Fő utcán” szabadprogram. A palota előtt jelmezekbe öltözött emberekkel lehetett fényképezkedni, de mi nem tudtuk, hogy fizetni kell, így odaálltam az egyik emberhez, aki a kardjával elkezdett hadakozni velem. Odamentünk az oroszlánhoz is, akinek egyforintosokat dobáltunk a perselyébe. Ez a jelmezes megpuszilta a fejemet, de elszaladni nem tudtam, mert megölelt. Szegény Fanninak pedig a kaszás odatette a nyakához a kaszáját, ami nem volt valami jó érzés. Délután még hajós városnézés volt és elmentünk egy malomhoz is, majd a szállásunkra indultunk.

Másnap reggel fáradtan ébredtünk, mert az esténk pakolással telt. Levittük táskáinkat a buszhoz, majd elindultunk. Átmentünk Belgiumba, majd Franciaországnál, a La Manche-nál átkeltünk a Csalagúton, majd Canterbury felé vettük az irányt. Ott megnéztük a katedrálist, majd ezt is szabadprogram követett. Elfoglaltuk este a Temze torkolatánál lévő szállásunkat, ahol rájöttünk, hogy nem jók a konnektorok, mert egyáltalán nem olyanok, amibe bele lehetne dugni a hősugárzókat, meg a telefontöltőket. Szóltunk a tanároknak, akik megoldották problémánkat. Éjjel nem ment a fűtőtest, mert valami történt a konnektorral, úgyhogy én kabátban aludtam. Kedd reggel nyolckor indultunk a szállásról. Londonban először buszos városnézés volt, közben bementünk abba a múzeumba, ahol az az óriási dinoszaurusz csontváz áll. Megnéztük a Buckingeni palotát, a Big Bent, a Parlamentet és fel akartunk ülni a London Eye-ra is, de nagyon sokan álltak előtte sorba. Ráadásul elkezdett a szabad program közepette esni az eső, és a busz sem volt nyitva, így megáztunk. Este visszatértünk a szállásra.  Szerda reggel ismét nyolckor indultunk. Londonban borzalmas a közlekedés: két percig várakoztunk, mert piros volt a lámpa, utána pedig haladtunk néhány métert. Először abba a múzeumba mentünk, ahol híres emberek élethűen kiformázott viaszbábui vannak kiállítva. Ilyen volt például a Beckham- házaspár, vagy a királyi család is. Ezután a Westmindster Apátság megtekintése következett. Ebben a templomban híres emberek vannak eltemetve. Végül a Towerba látogattunk el. Itt megnéztük a koronázási ékszereket,  a középkori fegyvereket, láttuk a világ legnagyobb gyémántját és a Tower hídhoz is elsétáltunk. A napot Tesco-s bevásárlással zártuk.

A csütörtöki nap nagyon jó volt, mert reggel elmentünk Greenwich-be, utána a National Maritime Múzeumba, majd következett az Oxford Street, London híres bevásárló utcája, ami közel két kilométer hosszú. Itt négy órás szabadprogramunk volt. A brit emberek nagyon barátságosak voltak velünk, sok boltba bementünk körülnézni és vásárolni. Végezetül benéztünk a Britisch Múzeumba.

Pénteken reggel kilenc órakor indultunk Párizsba, a csatornán komppal keltünk át, ami pontosan tizenkettőkor indult. A hajón sokan rosszul voltak, így a legtöbben a friss levegőre mentek ki. A hajón drogéria és parfüméria is volt. Franciaországban elég hosszú utat tettünk meg, este csak fél nyolcra értünk Párizsba. Ott a hotelban elhelyezkedtünk és fél kilencre megbeszéltünk egy találkozót a szállásunk elé. Esti városnézés következett. A város mesés volt, a sok fény elbűvölt. Láttuk kivilágítva az Eiffel-tornyot, a Diadalívet és az Alma hidat és még sok mindent. A hotelba elég későn érkeztünk meg, szombat reggel nagyon fáradtak voltunk, mert mikor előző este visszatértünk, még pakolni kellett. A buszok Párizsban délután ötig nem közlekedhetnek, itt metróznunk kellett. Először Versailles-ba mentünk, kívülről megcsodáltuk a palotát, volt egy kis szabadidőnk, majd újra metróra szálltunk és elmentünk az Eiffel-toronyba. Ezután ismét szabadprogram következett. Meg lehetett nézni a Notre Dame-ot és el lehetett menni vásárolni is. Az utolsó program a hajózás volt. Sajnos az ott lévő  hölgy franciául beszélt, az idegenvezetőnk pedig már nem volt ott, így nem sokat értettünk abból amit mondott. Körülbelül fél hatkor indultunk haza. Az éjszaka most már jobb volt, fél egyig DVD-t néztünk és most már jó sokat aludtam. Átmentünk megint Németországon, Ausztrián és délután kettő óra körül elértük a magyar határt. Kazincbarcikára este hét körüli időpontban érkeztünk meg.

            A kirándulás nagyon jó volt, nagyon tetszett, bár ha lett volna fűtésünk Angliában, talán még jobb lett volna. Viszont a programok szuperek voltak, jól meg volt minden szervezve. A tanárok és a társaság is remek volt, ez vitathatatlan.

2006. május

Szabados Kinga 7. E


 

 

 

 

 
Admin
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

Nézz élõ live filmet gportalon! 0-24-ben! Klikk ide! Filmek élõ live!!!!!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - TUDJ MEG TÖBBET SELENA GOMEZ MAGÁNÉLETÉRÕL, SZERELMÉRÕL, CSALÁDJÁRÓL, KARRIERÉRÕL!    *****    HA TE IS IMÁDOD A ZÖLD ÍJÁSZ VILÁGSIKERÛ SOROZAT ELBÛVÖLÕ SZERELMESPÁRJÁT AKKOR ITT A HELYED! MAGYAR OLICITY SITE    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Rendhagyó kedvezményt ajánlok Nektek, Te monhatod meg, hogy mi legyen az ára. Pl.: Születési, párkapcsoklati, horoszkóp.    *****    KÖNYVismertetõk, kötelezõ olvasmányok    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába!<<-BOOKFANCLUB    *****    Ingyenes, korlátlan képfeltöltés!!! www.kepfeltolto.eu    *****    Autista - Állatbarát - Homoszexuális - Intelligens - Kívülálló - Mûvészlélek - Segítõkész - Toleráns    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!    *****    HAT ÉVE ONLINE! - LÁTOGASS EL MAGYARORSZÁG EGYETLEN MÛKÖDÕ SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALÁRA! - HAT ÉVE ONLINE!    *****    A SZULTÁNA: HÍREK - KÉPEK - SOROZATISMERTETÕK - TÖRTÉNELMI INFÓK - ÉRDEKESSÉGEK MINDEN MENNYISÉGBEN A SOROZATRÓL    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Itt a nyár! Kivirágzott a mályva és a pipitér! Hogy mit szólt ehhez a két virágmanó? Gyere, és olvasd el a Mesetárban!    *****    STITCHERS - Magyarország egyetlen oldala a természetfeletti krimi-drámasorozatról! A Stitchers sorozatot megéri nézni!    *****    Nézz Élõ live filmet gportalon. Klikk klikk klikk.    *****    Gréti. 23. Egyetemista. Chevelle. Rap. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Élõ live mozifilmek. Ha szereted a filmeket, sorozatokat, meséket akkor itt a helyed!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    ARIANA GRANDE TODAY - MAGYARORSZÁG EGYETLEN ARIANA GRANDÉVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA - TUDJ MEG RÓLA MINDENT