A királynőről (II.Erzsébet)

II.Erzsébet

   
Elizabeth Alexandra Mary Windsor 1926-ban született. Az idős Winston Churchill különösen szerette a vonzó fiatal hercegnőt, akiben sokan a remény és a megújulás jelképét látták a II. világháború komor évei után.

Államfő

   
Papíron a brit uralkodónak ma is jelentős hatalma van. A brit rendszerben az ország szuverenitásának nem a "nép" a letéteményese, hanem "a királynő a parlamentben".

Egyházfő

   
A királynő az államvallásnak is egyházfője (az anglikán egyház és annak skót megfelelője). A valóságban azonban Canterbury érsekét (az anglikán egyház legmagasabb rangú papját) a királynő arról a listáról választja ki, melyet a miniszterelnök terjeszt elé.

A nemzetközösség feje

   
II. Erzsébet Ausztrália és Kanada királynője is, valamint a ("Brit") Nemzetközösség címzetes feje. A Nemzetközösség, mely hivatalosan már egy ideje nem "brit", a korábbi brit gyarmatokat és dominiumokat foglalja magában.

A királynő rezidenciái

   
A királynő és a királyi család rendelkezésére állnak a "lakott királyi rezidenciák", melyeket nem birtokol, hanem jövő nemzedékeknek őriz meg. A királynő és családja ugyanakkor magánbirtokokkal is rendelkezik, melyeket az uralkodócsalád korábbi generációi hagyományoztak a királynőre.

A királynő műgyűjteménye

   
A királynőnek jelentős saját műgyűjteménye van, melyet királyi szüleitől örökölt, de emellett a "királyi kollekció" (Royal Collection) fölött is ő rendelkezik. A királyi kollekció nincs a királynő birtokában magánemberként, hanem uralkodóként ő őrzi meg azt utódainak és a nemzetnek.

Kutyák és Lovak

   
A királynő nagy szakértelemmel és lelkesen érdeklődik a lovak iránt. Rendszeresen megnézi Epsomban a Derby versenyt, mely Nagy-Britannia egyik nagy hagyományú lóversenye. Jelen szokott lenni Ascotban is a Nyári Lóversenyen, mely 1911 óta számít királyi versenynek.

 

 

 

 

 
Admin
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok