A királyi család

A cég

   
A brit monarchia a korai középkorra vezeti vissza gyökereit. Szertartásait azonban nagyrészt a 19. század végén és a 20. század elején találták ki újra.

Az anyakirálynő

   
Az anyakirálynő 101 éves korában hunyt el. Elizabeth Bowes-Lyon, egy skót arisztokrata lánya 1923-ban lett V. György király fiának, Györgynek (George) a felesége.

Fülöp herceg

   
A királynő férje, Fülöp 1921-ben született a görög királyi család alacsonyabb rangú sarjaként. Fülöp herceg a második világháború idején a brit haditengerészetnél szolgált. 1947-ben vette feleségül a későbbi királynőt.

Károly herceg

   
Károly (Charles) herceg 1948-ban született, és kezdettől a királyi szerepre lett nevelve, de édesanyja árnyékában kénytelen maradni. Károly érzékeny fiú volt, de apjának hírhedten merev szigorú korábbi iskolájába, a skóciai Gordonstounba küldték tanulni. Utána a cambridge-i egyetemre járt.

Anna hercegnő

   
A királynő egyetlen lánya, Anna 1950-ben született. Már gyermekkorától a lovaglás volt kedvenc időtöltése.

András herceg

   
1960-ban született - a trónöröklés sorrendjében második. 1979-ben lépett be a királyi haditengerészet szolgálatába. 1982-ben kitüntette magát a falklandi háborúban, amikor helikopter-pilótaként bevetésekben vett részt a dél-atlanti térségben. 1993-tól 1994-ig a Cottesmore nevű brit aknaszedő hadihajó parancsnoka volt. 2001-ben szerelt le a haditengerészettől.

Edward herceg

   
A királynő legfiatalabb gyereke, Edward herceg 1964-ben született. Gordonstounban iskolatitkár volt, és kiemelkedő eredményt ért el a sport és a színjátszás terén.

Unokák

   
A királynő hat unokája közül a legnépszerűbb Károly herceg idősebbik fia, Vilmos, aki örökölte édesanyja szép angol vonásait. Diana halálakor a lakosság nagy szimpátiát érzett Vilmos iránt, aki akkor 14 éves volt.

A Diana tényező

   
Károly herceg balsorsú házassága a néhai Diana hercegnővel a monarchia problémáit a figyelem középpontjába hozta, ami egyben megmutatta, hogy a brit lakosságnak gyakran egymással ellentétes elvárásai vannak.

 

 

 

 

 
Admin
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu